Autor:
Pixabay

Etnoloogid uurisid Eesti taimetoitluse juuri

Järjest tavalisem on see, et restoranid ja toidupoed pakuvad traditsiooniliste lihatoitude kõrval taimetoite. Põhjus, miks keegi taimetoitu eelistab, võib olla nii esteetiline, tervislik kui ka religioosne, aga kindel on see, et tänapäeval valitakse toidulauale sattuvat palju hoolikamalt kui sajand tagasi. Etnoloogid Anu Kannike ja Ester Bardone uurisidki, kuidas idee teadlikust taimetoitlusest Eestisse jõudis ning milliste argumentide abil seda 20. sajandi esimeses pooles meie ühiskonnas laiemalt levitati.

Loe lähemalt ajakirjas Baltic Worlds ilmunud artiklist.

Koosolekul osalenud ülikooli ajaloolises raamatukogus.

UNESCO õppetooli uus Euroopa Horisondi projekt sai alguse näitusega

Rahvusvaheline Ulmeuuringute Ühingu suur aastakonverents 07.-11.05.2024

Tartu Ülikoolis toimub Rahvusvahelise Ulmeuuringute Ühingu suur aastakonverents

Dr Shawn C. Rowlands photo

Shawn Rowlandsi külalisloeng 25. aprillil