Skip to main content
Foto:
Pixabay

Etnoloogid uurisid Eesti taimetoitluse juuri

Järjest tavalisem on see, et restoranid ja toidupoed pakuvad traditsiooniliste lihatoitude kõrval taimetoite. Põhjus, miks keegi taimetoitu eelistab, võib olla nii esteetiline, tervislik kui ka religioosne, aga kindel on see, et tänapäeval valitakse toidulauale sattuvat palju hoolikamalt kui sajand tagasi. Etnoloogid Anu Kannike ja Ester Bardone uurisidki, kuidas idee teadlikust taimetoitlusest Eestisse jõudis ning milliste argumentide abil seda 20. sajandi esimeses pooles meie ühiskonnas laiemalt levitati.

Loe lähemalt ajakirjas Baltic Worlds ilmunud artiklist.

#kultuur
Ergo-Hart Västrik

Folklorist ja kodaverelane Ergo-Hart Västrik 50

Jaga
04.08.2022
#kultuur #teadus
Oskar Loorits ja liivlased

Liivlaste sõber ja uurija Oskar Loorits

Jaga
03.08.2022
#kultuur #õppimine
Tätoveering

Magistriprojekt räägib nõukogude aja tätoveeringute loo

Jaga
06.06.2022