XI SIEF-i kongress Tartu Ülikoolis 30.06.-4.07.2013

Käesoleva aasta 30. juunist kuni 4. juulini toimub Tartu Ülikoolis etnolooge ja folkloriste ühendava rahvusvahelise organisatsiooni SIEF (Société Internationale d’Ethnologie et de Folklore) üheksas kongress. SIEF on asutatud 1964. aastal ja organisatsiooni kuulub ligi tuhat liiget. Kongress toimub üle kahe aasta ning Tartusse ootame u 500 külalist.

Kongressi peakorraldaja on TÜ kultuuriteaduste professor Kristin Kuutma. Kohalikku programminõukogusse on kaasatud lisaks TÜ kultuuriteaduste ja kunstide instituudi töötajatele ka teiste etnoloogia, folkloristikaga ja kultuurantropoloogiaga tegelevate asutuste (Eesti Kirjandusmuuseum, Eesti Rahva Muuseum, Tallinna Ülikool) esindajad. Kongressi korraldamist administreerib rahvusvaheline profesionaalsete konverentsikorraldajate meeskond firmast NomadIT.

Kongressi plenaarkõnelejad on Dine Damsholt (Kopenhaageni ülikool), Michael Herzfeld (Harvardi ülikool), Robert G. Howard (Wisconsini ülikool), Kristin Kuutma (Tartu ülikool), Joep Leerssen (Amsterdami ülikool), Alessandro Portelli (Sapienza ülikool Roomas) ja Greg Urban (Pennsylvania ülikool). Kongressi plenaarettekanded on avalikud ja toimuvad TÜ aulas. 18 paralleelsessiooni leiavad aset õppehoonetes Ülikooli 16, Lossi 3, Lossi 25 ja Jakobi 2. Ürituse programmi kuulub ka erialakirjanduse näitusmüük ning filmifestival.

Loe lähemalt etnoloogide ja folkloristide erialaorganisatsiooni maailmakongressi kohta ürituse kodulehelt.